Persol

I dag har vi lyst til å dele med dere litt om et kjært merke vi har hatt i flere år her på Optikkhuset, nemlig Persol!

Persols historie

Persol ble grunnlagt i 1917 av Guiseppe Ratti, i Italias fjerde største by, Torino. I utgangspunktet ble Persol skapt for piloter og sjåfører innen sport, men i dag brukes brillene flittig av mennesker over hele verden. Brillene fra Persol er blitt sett på Steve Mcqueen, Leonardo Dicaprio, Zac Efron, Heidi Klum og Sandra Bullock, for å nevne noen. Navnet Persol kommer fra det italienske «per il sole», som betyr «for solen». Varemerket til brillene fra Persol er deres sølv pil, ofte referert til som «Supreme Arrow», og et flertall av deres briller har dette symbolet.

I 1930-årene tok Persol patent på deres nå kjente «Meflecto Flexible Stem System». Et design som skulle være med på å gjøre brillene deres enda mer komfortable. Et slikt system legger til 10 ekstra steg i skapelsesprosessen med å lage en brilleramme, sammenlignet med en vanlig acetate brilleramme. Systemet er skapt for å få stengene til å bøyes og tilpasse hvert menneske sin unike ansiktsform, uten å skade eller forandre fasongen på brillerammen. Dette bidrar til å redusere press fra brukerens hode, og skaper en behagelig brukeropplevelse. Så, hvordan får de dette til? Meflecto systemet er skapt ved bruk av nylon og metall, som formes til sylindere som settes inn i stangen til brillen. Hver av disse stengene får en fleksibel kjerne av stål, som er med på å skape bevegelse. Dette gjør at brillerammen enklere kan bøyes uten skade.

Brillene fra Persol er både tøffe, sporty og elegante, for både kvinner og menn. Optikkhuset tilbyr et bredt utvalg og du er hjertelig velkommen til å prøve dem ut!