Nytt navn- samme kvalitet og lidenskap

12. oktober 2021 åpner Optikkhuset i Grimstad. Det skal fylles med kvalitet, kompetanse og lidenskap for gode synsopplevelser.

– Jeg har lenge gått med en drøm om å skape et brilleunivers utenom det vanlige, og nå blir det en realitet, sier innehaver Kolbjørn Lauvland.

De siste ukene har han totalrenovert butikken i Storgaten 26, og brilleentusiasten er i ferd med å skape en butikk som han har drømt om i flere år.

12. oktober åpner Grimstad optikk i ny drakt. Og det er ikke bare innredningen som er ny. Også navnet er nytt.

– Optikkhuset, bare hør på navnet. Det klinger bra, gjør det ikke, sier Kolbjørn Lauvland.

Og vi må snakke litt om navnet. For det dukket faktisk opp ved en tilfeldighet for ett par år siden når en god optikervenn fra København var innom butikken.

– Han sa til meg: «Når du utvider og renoverer skal det markeres, og du skal hedde Optikkhuset, og det skal være et hus der inneholder deres lidenskap», forteller han.

Et hus med mange rom

For Kolbjørn ble Optikkhuset det navnet som rommer hele visjonen han lenge har drømt om. Et hus med mange rom, fylt med kompetanse for gode synsopplevelser.

Den siste tiden har lokalene i Storgaten 26 i Grimstad fått en skikkelig ansiktsløftning med nye farger, nytt interiør og ikke minst det de er aller best på, masse nye briller.

Kolbjørn har i mange år holdt på med skisser til hvordan han ønsker Optikkhuset skal se ut. Med hjelp fra Mood-interiørarkitekter i Vennesla, og flinke snekkere fra Bico, har butikken nå blitt akkurat som han har drømt om- og litt til.

– Vi har dyrket det gode gamle interiøret som alltid har vært her slik som de gamle søylene, men tilført mye nytt. For eksempel har jeg fått tak i en gammel tivolihest som skal være hovedattraksjonen i avdelingen med barnebriller, forteller Kolbjørn.

 

Svennebrev i sliping

I tillegg til utvidelse og nye rom, skal de flytte verkstedet sitt fra andre etasje ned i første etasje, slik at de som er innom skal kunne se hvordan de ansatte jobber når de sliper glass.

– Jeg var en av de siste i Norge som fikk svennebrevet i slipping. Jeg elsker å lage fine produkter. Karoline som jobber her har gått i lære hos meg, så nå blir det blir moro å vise folk hvordan vi jobber, sier han.

Lauvland er svært engasjert når han prater om den nye butikken, og en av tingene han gleder seg til å vise frem til kundene sine er det store varespekteret av briller.

– Det gode utvalget av klassiske briller blir større, men også autentisk, vintage og farger vil prege brillekunsten i ulike prisklasser. Så må jeg nevne at vi også får en stor avdeling med barnebriller, sier han.

 

Trofaste kunder

Kolbjørn har flere kunder som kjører mange mil for å få den helt spesielle kundeopplevelsen.

– Den servicen og brillegleden man opplever når man kommer inn til Kolbjørn er jeg sikker på man ikke finner noe annet sted, sier Arne Paulsen.

Han har vært fast kunde hos Kolbjørn de siste fem årene, og setter seg mer enn gjerne i bilen fra Kristiansand for å besøke Optikkhuset.

–Jeg har kjøpt ca. ti ulike briller hos Kolbjørn de siste årene, og det er så gøy å komme til noen som i likhet med meg har sans for estetikk og litt spesielle briller. Uansett hvem som er på jobb når jeg kommer, så blir jeg så godt ivaretatt at det er sjeldent jeg går derfra uten en ny brille, sier Paulsen.

 

Toppmoderne utstyr

Men det er ikke bare brilleutvalget som er i egen klasse. Optikerforretningen har også investert i toppmoderne utstyr som en ava-utmålingsmaskin som er så nøyaktig og presis at flere kunder sier de nærmest har fått ungdomssynet tilbake.

– Jeg har i alle år slitt med at jeg blir så sliten på det ene øyet mitt uansett hvilken brille jeg har prøvd. Men etter at jeg tok en synstest i den nye ava-maskinen hos Kolbjørn, har målingene blitt så presise, og brilleglassene mine er blitt finjustert så plagene på det ene øyet mitt er helt borte sier Minna Catarina Fagge (51)

Ordene fra 51-åringen er som musikk i ørene til Kolbjørn.

– Det å være en problemløser i hverdagen gjør jobben vår meningsfylt. Å dra hjem etter jobb og vite at du har betydd noe positivt for andre, gir en god følelse, sier Kolbjørn.

Med Optikkhuset håper Kolbjørn at han etter hvert kan utvide konseptet.

– Jeg har jo allerede en butikk i Arendal som på sikt kommer til å bli en del av Optikkhuset. Og hvis butikken her i Grimstad blir for liten, så kan vi bygge på flere rom i andre byer……