Franske toner hos Optikkhuset Grimstad

Vi hos Optikkhuset Grimstad er over gjennomsnittet forelsket i Frankrike og den franske kulturen.

Vi elsker de vakre bygningen i Paris, de koselige landsbyene, strendene så vel som fjellene. Den franke maten er en gjenganger på våre norske kjøkken, men ingenting slår et ekte fransk måltid, i Frankrike. All historien som finnes i hver enkelt by gjør at vi gang etter gang lengter tilbake da det alltid er mer å utforske.

Franskmenn er ekstremt dyktige på brillefronten. I tillegg til klassiske merker som Celine og Dior, har vi et par kjente kjære karameller som vi liker å kalle dem. Disse er Anne & Valentin og AHLEM.

Anne & Valentin

Anne & Valentin ble startet av to optikere i sør-vest Frankrike. I deres søk etter grafiske og originale rammer til deres venner bestemte de seg for å lage selv det de ikke kunne finne. Merket jobber stadig for å finne nye måter å redefinere linjer og volum. Brillene deres kan bli et smykke i alles liv, uansett personlighet, kjønn, til mennesker i alle alder og med deres foretrukne stil. Som de selv sier:

«Everything is movement. Everything is transformation. Everything is color. Everything is matter. Our curiosity is infinite”.

I dag har Anne & Valentin er eksklusivt knippe butikker som selger brillene deres rundt hele verden. Optikkhuset Grimstad er en av disse. Fransk produksjon er i fokus hos Anne & Valentin. De har samarbeidet med de samme fabrikkene i den franske fjell-kommunen Jura siden de startet merket 30 år siden. Velger du Anne & Valentin velger du fransk kvalitet.

AHLEM

AHLEM ble lansert i 2014 av Manai-Platt som ble født i Paris og bosatt i Los Angeles. Merket har et utsøkt øye for detaljer og eksepsjonelle materialer, i tillegg til å være lidenskapelige opptatt av å benytte seg av bærekraftige metoder i deres produksjon. Dette flettes sammen med Platt sitt ønske om å kombinere kultur og kunst inn i AHLEM’s visjon. Merket trekker inspirasjon fra 1920- og 1930-tallets internasjonalisme, på engelsk kalt Bauhaus style. Kjennemerker innen denne stilarten er enkle geometriske former og funksjonalitet, med fokus på rene linjer.

Du er hjertelig velkommen innom vårt lille franske univers i Storgata 26 – vi hjelper deg med å finne din nye franske drømmebrille!