FENDI – luksus fra Roma

Optikkhuset er stolte av å dele med våre kunder at vi endelig re-lanserer det italienske merket FENDI!

FENDI ble startet av Adele og Edoardo Fendi i Roma, 1925. I dag er luksusmerket verdenskjent for sin eleganse, godt håndverk og sine lekre varer til både kvinner, menn og barn. Det sterke båndet mellom Roma og FENDI er uttrykt i hver kolleksjon og kreasjon. FENDI har også stått for restaureringen av flere mesterverk i den vakre byen, deriblant den kjente Fontana Di Trevi.

Etter oppstarten i 1925, jobbet Adele og Edoardo sine fem døtre med FENDI gjennom 50-årene. Sammen fikk de innovasjon og entusiasme inn i merket. I 1965 opplevede de at det var tid for å renovere selskapet, og de bestemte seg for å ansette et ungt designertalent, Karl Lagerfeld. Dette ble starten på et 54 år langt samarbeid, det lengste mellom en designer og et motehus noen gang.

«Fendi is my Italian version of creativity. It’s Italian to its core. It is not only Italian, it’s Roman» – Karl Lagerfeld

Et spektakulært minne fra Karl sin tid hos FENDI, var da han og Silvia Venturini Fendi satt sammen et moteshow på den kinesiske mur – verdens første moteshow som var synlig fra månen!

Silvia er tredjegenerasjon i FENDI familien, og startet i selskapet i 1992 hvor hun samarbeidet med Lagerfeld i de kreative beslutningene. I 1997 skapte hun den ikoniske Baguette-vesken. Hun har og designet den kjente Peekaboo-vesken, som raskt ble et ikon og en favoritt blant FENDI-fans. I september 2020 var det Kim Jones som tok over rollen som Artistic Director of FENDI Couture and Womenswear.

«For me, FENDI always stood for family» – Kim Jones

Hos Optikkhuset Grimstad finner du et eksklusivt utvalg briller fra det italienske merket. Kom innom oss for en smak av Roma mens vi hjelper deg med å finne din nye FENDI-favoritt!