Nyheter hos Optikkhuset – franske Balmain & italienske Valentino!

Hos Optikkhuset er vi lidenskapelig opptatt av å reise verden rundt på jakt etter de flotteste og mest spennende brille-nyhetene. Vi håndplukker briller fra alle verdens hjørner og legger ekstra vekt på å plukke med oss briller av godt håndverk som bringer sjarm og it-faktor til huset vårt i Grimstad. 

Gleden stor da vi fikk muligheten til å ta inn to merker som omfavner nettopp disse kvalitetene, nemlig franske Balmain og italienske Valentino! Med ny produsent i Japan, har brillene fått et kvalitetsløft vi er imponert over!

Balmain

Balmain er et fransk motehus som ble grunnlagt i 1945 av Pierre Balmain. I 1951 fikk merket skandinaviske gener da Erik Mortensen ble Blamain’s assistent. Han ble beskrevet som «Pierre Balmain’s høyre hånd», og tok over rollen som sjefdesigner i 1982, etter Balmain’s død.

I april 2011 ble Olivier Rousteing utpekt som ny sjefsdesigner. Han ble et friskt pust som har ledet merket inn i en ny æra, med tydeligere fokus på den franske couture og nytenkende design. I desember 2018 lanserte blant annet Rousteing Balamain’s nye logo.

 

Valentino

Valentino er et italiensk motehus som ble grunnlagt i 1960 av Valentino Garavani med hjelp av arkitekten Giancarlo Giammetti. Med hovedkvarter i Milano, er deres sterkt forankret i den italienske elegansen. Siden oktober 2008 har Pierpaolo Piccioli vær kreativ leder.

En av merkets signaturfarger er rød, ettersom Valentino inkluderte en rød kjole i sin første kolleksjon kalt «Fiesta», til den dag i dag blir slik rødfarge kalt Valentino Red. I 1960-årene var det Valentino-boom som følger av at Jacklyn Kennedy-Onassis, USAs tidligere førstedame, brukte flere av Valentinos kreasjoner. De siste årene har Piccioli

gitt merket ny suksess – denne gangen med en ny farge – hot pink. Valentino’s kreasjoner i sterk rosa-farge har tatt motebransjen med storm!

 

Med lang historie har både Balmain og Valentino en sterk forankring i tradisjon, så vel som å være nytenkende og å skape mote-øyeblikk verden elsker. Brillene og solbrillene deres omfavner elegansen, men og lekenheten og ekstravagansen som preger motehusene. Deres lidenskap for detaljer og kvalitet er en uslåelig kombinasjon med det japanske håndverket!

Er du interessert i å prøve? Spør etter Balamin og Valentino, så presenterer vi dem gjerne for deg. Velkommen til Optikkhuset i Storgaten 26!